Te flex of niet te flex?

flexwerken-in-tarifa-flaks

Te flex of niet te flex?

De Kantoorspecialist No Comment
Tips & Tricks

U heeft een organisatie waar veel krachten niet permanent op kantoor zijn. Of wellicht heeft u een werkruimte waar meerdere mensen na elkaar diensten draaien? Dan kan het een overweging zijn om uw kantoor geschikt te maken voor flexwerken. Zelden ziet het er echter zo uit als op het getoonde plaatje, want u heeft gewoon een kantoor op een bedrijventerrein en niet toevallig een privé strand in de zomerzon tot uw beschikking.

Waar moet u aan denken bij het inrichten van een flexwerkkantoor? Qua ergonomie is het sleutelwoord: gebruiksgemak. Dat is niet alleen omdat uw medewerkers gemakzuchtig zijn. Dat zijn ze echter wel, dus doet u er goed aan om het ze ook makkelijk te maken. Hoe makkelijker het is om ergonomisch te werken, des te eerder zullen uw medewerkers daar ook tijd in steken. Dat doet u door simpel verstelbare, ergonomische werkplekken te maken: flexibele stoelen met zoveel mogelijk automatische instellingen en eenvoudig elektrisch of slinger verstelbare bureaus. Denk bij slingerbureaus eraan dat het slingeren makkelijk gaat: als het te lang duurt, stelt alsnog niemand z’n bureau in.

Bedenk dat dit ook geldt voor de technische oplossingen: ICT, telefonie, vergaderen en teleconferencing. Als het een half uur duurt om van werkplek te wisselen, is de drempel te hoog om daadwerkelijk flexibel met het kantoor om te gaan. Hoe minder moeilijk het is, hoe beter.

Er is ook een verschil tussen samenwerkplekken en stille werkplekken. Werknemers die veel in teamverband werken zullen uit zichzelf bij elkaar een vaste groep gaan vormen, terwijl zelfstandig werkende medewerkers zich waarschijnlijk het liefste afzonderen van plekken waar veel overlegd wordt. Hou hier dus bij het indelen van uw kantoor rekening mee: zorg voor voldoende ruimte voor beide manieren van werken, ook voor de mensen die deels de ene en deels de andere manier van werken hanteren.

Leave a Reply